Французький нафтогазовий гігант Total в найближче десятиліття прогнозує щорічне зростання показника видобутку нафти і газу на рівні 2,5%.

«У найближче десятиліття обсяги видобутку нафти і газу Total будуть збільшуватися: за оцінками наших фахівців, темпи зростання складуть близько 2,5% в рік, перш за все завдяки роботі в трьох нових для нас регіонах і, зокрема, російських проектах», — зазначив в інтерв'ю корпоративному журналу «Газпром»генеральний директор «Тоталь Розвідка Розробка Росія»П'єр Нергарарян.

За словами Нергараряна, Total визначила для себе кілька пріоритетних районів на карті світу, де, за її оцінками, є великий потенціал для розвитку як нафтового, так і газового бізнесу. «Це Близький Схід, Росія й Австралія. Саме тут ми збираємося реалізовувати найбільш великі і перспективні проекти. Звичайно, ми не маємо наміру здавати свої позиції, скажімо, в Африці — вона як і раніше буде залишатися для нас одним з найважливіших регіонів присутності. Тут Total теж належить здійснювати цікаві проекти, освоювати перспективні території, наприклад в Уганді», — уточнив глава «Тоталь Розвідка Розробка Росія».

У лютому 2011 р. Total домовилася про продажсвоєї частки в іспанській нафтовій компанії Cepsa інвестиційній компанії International Petroleum Investment Company (IPIC), підконтрольній уряду емірату Абу-Дабі (ОАЕ). Сума угоди склала 3,7 млрд євро.

Також французький гігант погодився купити 60% акцій американської енергетичної компанії SunPower Corp за 1,38 млрд дол. Total має намір у майбутньому збільшити відсоток прибутку від глобального переходу до виробництва екологічно чистої енергії. Аналітики відзначали, що цей крок може сприяти подальшій консолідації в галузі сонячної енергетики, оскільки американські і європейські постачальники прагнуть конкурувати з азійським виробниками.

Total є п'ятою за величиною в світі вертикально інтегрованою нафтовою компанією. Компанія веде виробничий і збутовий бізнес більш ніж у 130 країнах. Штат концерну — 93 тис. осіб.

Нагадаємо, чистий прибуток Total за 2011 р. виріс до 12,28 млрд євро.

 
 
 
Total прогнозирует в ближайшее десятилетие ежегодный рост обычи нефти и газа на 2,5% , 9.93 из 10 базируется на 100 оцен.
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

You must be logged in to post a comment.