Нерухоме майно, може належати як фізичним, так і юридичним особам. Воно має свої індивідуальні ознаки, які відображаються в різних технічних документах та доданих схемах. Такими індивідуальними ознаками виступає, передусім, площа нерухомого майна та його точне місце розташування, з прив’язкою до населеного пункту та іншим координатам. Звичайно ж, нерухомість буває різною, починаючи від невеликого земельної ділянки, закінчуючи величезним майновим комплексом. Але незалежно від цього, будь-який об’єкт нерухомості, коли з ним здійснюються якісь правові дії підлягає незалежній експертній оцінці.

Об’єкти нерухомості

У сучасній, юридичної та економічної науці, застосовуються різні методи, для класифікації об’єктів нерухомості. Можна зупинитися на найбільш доступною і простою схемою класифікації таких об’єктів. Це житлова нерухомість, комерційна нерухомість, земельні ділянки, об’єкти недобудованої нерухомості і різні предмети, що мають родові ознаки нерухомого майна (капітальні гаражі та інше).

Експертна оцінка житлової та комерційної нерухомості

Об’єкти житлової та комерційної нерухомості, найбільше беруть участь в цивільному обороті. Це пов’язано з їх функціональністю і популярністю, серед фізичних та юридичних осіб. Цивільний оборот цих об’єктів постійно збільшується.

Експертна оцінка житлової нерухомості.

До об’єктів житлової нерухомості ставляться квартири і будинки (розташовані на земельних ділянках). Існує обов’язкова оцінка цих об’єктів та альтернативна. Обов’язкова оцінка житлової нерухомості проводитися для того, щоб визначити реальну вартість цього майна на момент вчинення правочину, пов’язаної з відчуженням, придбанням або розпорядженням таким майном. З суми реальної вартості об’єкта нерухомості, яка буде визначена експертом оцінювачем, буде платитися податок в дохід держави. Альтернативна оцінка об’єктів такої нерухомості проводитися у випадках їх пошкодження (ушкодження частини цілого об’єкта), знищення або незаконного заволодіння. У цьому випадку експерт оцінювач визначає реальну вартість об’єкта нерухомості, та суму збитку, який був заподіяний конкретному нерухомого майна, незаконними діями третіх осіб. По суті, відбуваються одні й ті ж експертні оціночні дії, тільки робляться вони для різних правових випадків, і з різних підстав.

Експертна оцінка комерційної нерухомості.

До об’єктів комерційної нерухомості відносяться різні майнові комплекси, частини в таких комплексах, які призначені для виробництва, зберігання продукції, та іншого використання з метою отримання прибутку. Сюди також можна і віднести земельні ділянки. Експертна оцінка цих об’єктів проводитися за такими ж правилами і підстав, як і оцінка житлової нерухомості. Але при проведенні оцінки комерційної нерухомості експерт також враховує її балансову вартість, і призначення.

Експертна оцінка іншого нерухомого майна.

Таке нерухоме майно, як земельні ділянки (без капітальних споруд), гаражі, дачні земельні ділянки, недобудовані об’єкти, також підлягають експертній оцінці, у разі вчинення будь-яких правових угод з цим майном, або заподіяння шкоди. Такі об’єкти нерухомості можуть належати і приватним та юридичним особам, на праві власності, тому на них поширюються всі вищевказані правила обов’язкової та альтернативної експертної оцінки нерухомого майна.

Tags

 
 
 
Проведення експертної оцінки різних об’єктів нерухомості , 9.5 из 10 базируется на 97 оцен.
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

You must be logged in to post a comment.