Пинзеник: Вступив в ТС, придется ездить в Москву за деньгами

Об экономической составляющей присоединения к еврозоне или вступления в Таможенный союз рассказал народный депутат Украины, экс-министр финансов Виктор Пинзеник.

 — Виктор Михайлович, обещание Москвы снизить цену на газ при присоединении к Таможенному союзу — даже звучала цифра до 160 долларов — насколько оно реально?

 — Дірку від бублика ми вже отримали. Давайте пригадаємо харківські угоди, за якими ми нібито отримаєм газ на сто доларів дешевше. В дійсності ми платимо на 100 доларів менше, але кожного року ці 100 доларів оформляються боргом України перед Російською Федерацією. Я б дуже просив наших слухачів заглянути в невеликі за обсягом харківські угоди, ви зрозумієте, що ніякої знижки ми не отримали. Теж саме відбудеться і з вступом у Митний союз. Росія обіцяє нам дозволити купувати за цінами, за якими купують російські підприємства, але при цьому нам забувають додати, що умовами вступу в Світову організацію торгівлі Російська Федерація зобов’язалась підняти внутрішні ціни на газ до світового рівня, тобто ця перевага дуже швидко зникне. А тим більше цю перевагу легко компенсувати через можливість збору митних платежів, які в Митному союзі йдуть в спільний кошик.

 — Какие отрасли нашей экономики могут всё-таки выиграть от присоединения Украины к Таможенному союзу?

 — Я не бачу жодних переваг такого вступу, бо для того щоб спросити умови роботи, треба мати режим вільної торгівлі. А це не є елементом Митного союзу. Це не є обов’язковий елемент, для якого треба вступати в Митний союз. І Україна вже має три угоди про вільну торгівлю, на жаль немає тільки вільної торгівлі. Ми підтримуємо підписання угоди вільної торгівлі без будь-яких вилучень і обмежень. Однак досвід наших стосунків показує за 20 років, що такі вилучення застосовуються одною стороною і немає жодних гарантій, що такі вилучення не будуть застосовані у випадку Митного союзу.

 — Якщо ми приєднаємося до Митного союзу, скільки Україна буде втрачати в митних надходженнях, якщо таке станеться.

-Я сподіваюся, що не станеться. На сьогоднішній день Україна выплачивать податків на кордоні, які збираються, 110 мільярдів гривень. Це не постійна сума, вона міняється зі зміню імпорту. 88% отримує Російська Федерація і голоси розподілені дуже по-братськи: 57% голосів належить Російській Федерації. Мова йде про передачу величезних коштів, які сьогодні в розпорядженні України, самостійно витрачаються і плануються, в розпорядження іншої держави і знову буде треба їздити в Москву для того щоб отримати свої ж кошти. 

 
 
 
Пинзеник: Вступив в ТС, придется ездить в Москву за деньгами , 9.19 из 10 базируется на 72 оцен.
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

You must be logged in to post a comment.